Leijona GP


22.6.2014

LEIJONA-hopea


Information about the race is available also in English.

23.6.

 • Kilpailu saatiin viedyksi läpi vaihtelevissa olosuhteissa, mutta kaatosateelta onneksi vältyttiin.

  Naisten sarjan voittajaksi ajoi Team Medilaserin Laura Vainionpää, joka pysyi raskaalla radalla helpon näköisesti lähdön pääjoukon vauhdissa.

  Miesten kilpasarja ajoi yhdessä M-40:n kanssa päivän suurimmassa lähdössä. Lähdön voittajaksi karkasi jo ikämiehissä ajava Lahden Pyöräilijöiden Sami Hiltunen ja kilpasarjan nopein oli pääjoukon kirin voittanut Kaupin Kanuunoiden Johan Nordlund.

  Miesten elitesarjassa pidettiin alusta saakka hyvää vauhtia ja joukko alkoi hajota jo ensikierroksilta alkaen. Maalimäessä kilpakumppaneitaan vaikutti eniten matkan aikana kiusaavan FDJ.fr:ssä ammattilaisena ajava Jussi Veikkanen, joka suomenmestariasussaan oli helppo erottaa ajajaryhmästä. Kierrosmäärän kasvaessa kärkeen jäivät lopulta vain Veikkanen ja ajon toissavuotinen voittaja, TWD-Länkenin Samuel Pökälä, jotka ajoivat lopulta pääjoukonkin kierroksella kiinni. Loppukirissä maalimäessä Veikkanen oli vahvempi ja jätti Pökälän toiseksi. Kolmanneksi ajoi Team Medilaserin Sasu Halme, joka oli käynyt jo keväällä ottamassa tuntumaa rataan.

  Kaikki tulokset

18.6.

17.6.

 • Ilmoittautumisaika on päättynyt ja kilpailun osanottajaluettelot on julkaistu. Miesten sarjassa kisaamaan on lähdössä edustava joukko maamme kärkiajajia. Mukana on myös ammattilaisena FDJ.fr:ssa ajava Jussi Veikkanen.

4.6.

13.3.

 • Välivuoden jälkeen Leijona GP järjestetään jälleen. Tarkemmat tiedot tulevat myöhemmin